Workshop MyDeltares – Compute as a Service

Donderdag, 16 juni 2016, 13:30 – 16:30
PROGRAMMA

Samen met Nerdalize werkt Deltares aan het Compute as a Service platform MyDeltares – CaaS. Het MyDeltares – CaaS platform geeft Deltares klanten de mogelijkheid om gebruik te maken van rekencapaciteit van verschillende cloud providers met dezelfde eenvoud als bij een intern cluster.

Het is doorgaans omslachtig en tijdrovend om inzicht te krijgen in de karakteristieken en performance van rekentaken. Hierdoor worden servers suboptimaal gebruikt en kan het voorkomen dat men lang moet wachten voordat een rekentaak kan worden uitgevoerd. Uitwijken naar de Cloud vormt een oplossing, maar is complex en kan onverwachte kosten en lange implementatietrajecten met zich meebrengen.

Met het MyDeltares – CaaS platform wordt computing makkelijk en overzichtelijk. U kunt:

  • de laatste images van Deltares software eenvoudig bij een cloud provider van uw keuze uitvoeren
  • rekentaken kosteloos testen en de performance optimaliseren in de Cloud
  • rekentaken uitvoeren op uw on-premise infra of de Cloud vanuit één omgeving
  • met benchmarks vooraf de benodigde rekencapaciteit, looptijd en het budget van uw rekentaken inschatten voor meerdere cloud providers
MyDeltares - CaaS - D-Flow FM

MyDeltares – CaaS platform met de D-Flow Flexible Mesh module van de nieuwe D-HYDRO Suite

In de presentatie op het D-HYDRO Symposium op woensdag 15 juni zullen we meer vertellen over de toekomst van cloud computing bij Deltares en in het bijzonder over de mogelijkheden op korte termijn met de nieuwe D-Flow Flexible Mesh module (D-Flow FM) van de D-HYDRO Suite. Daarnaast nemen we u mee door het platform en zijn functionaliteiten.

In deze Workshop “MyDeltares – Compute as a Service” gaan we nog een stap verder. Ad van der Veer (Nerdalize) zal niet alleen meer van het MyDeltares – CaaS platform laten zien, maar ook tonen hoe u zelf images kunt maken of bestaande Deltares images kunt aanpassen met Docker. Zo kunt u images aanpassen voor eigen toepassing en deze vervolgens gemakkelijk draaien op uw private Cloud of bij een public cloud provider.

Registreer hier!

Intekenen voor events via Mijn DSD: Om uzelf aan te melden voor cursussen, workshops en symposia dient u uzelf te registreren voor een Mijn DSD account. Het aanmaken van een Mijn DSD account is kosteloos en zonder verplichting tot deelname. Vanuit Mijn DSD is het mogelijk specifieke events te bekijken en uzelf ervoor in te tekenen. Uw Mijn DSD account biedt vervolgens een overzicht van alle events waarvoor u ingeschreven bent. Ook ontvangt u bij iedere inschrijving een bevestiging per e-mail.